در این وبلاگ تلاش دارم تا تحلیل و نقطه نظرات خود را پیرامون تحولات ایران، منطقه و بعضاً جهان برای علاقه مندان ارائه کنم. ویژگی این وبلاگ نگاهی متفاوت است در جهت ارزیابی سیاست خارجه جمهوری اسلامی که طی مقالات یا مصاحبه ها، مورد بحث قرار می دهم. در این راستا تلاش دارم تا این وبلاگ، وبلاگی تخصصی با این هدف و با بهره بردن از 22 سال کار در وزارت خارجه، باشد. در این راه پذیرای نقد ناقدان هستم/ حسین علیزاده
جستجوی این وبلاگ
۱۳۹۳ دی ۱۰, چهارشنبه
۱۳۹۳ دی ۸, دوشنبه
سال ۲۰۱۴: پایان بهار عربی
اینک می توان سال ۲۰۱۴ را پایان بهار عربی دانست چرا که در تمامی کشورهایی که بهار عربی (بیداری اسلامی) رخ داده بود، یا رهبران پیشین در قدرت باقی مانده (بحرین و سوریه) یا رهبرانی از جنس رهبران پیشین به قدرت رسیده اند. پرسش این است که آیا جمهوری اسلامی اعتراف دارد که بیداری اسلامی به پایان رسیده است؟ آیا تهران می پذیرد که محصول بیداری اسلامی ظهور دولت اسلامی داعش است؟ اگر پاسخ مثبت است، باید بگوید چگونه از دل بیداری اسلامی، پدیده ای خطرناک همچون داعش ظهور می کند که تهدیدی برای شیعه و جمهوری اسلامی است؟ و اگر پاسخ منفی است، داعش محصول چیست؟
۱۳۹۳ آذر ۳۰, یکشنبه
جنگ نفت و اهداف ریاض از آن
به بیان ساده آنچه در سال 1386 رخ داد و آنچه که اینک در حال رخ دادن است، تقابل "قدرت نرم نفتی" عربستان در برابر "قدرت سخت نظامی" ایران است.
ریاض به خوبی واقف است که چنین گستره ای از حضور نظامی ایران جز به پشتوانه دلارهای نفتی ناممکن است. این خود حقیقت عریانی است که علی اکبر ولایتی نیز به آن اعتراف دارد. او گفته است که: "باید به جایی برسیم که وابستگی خود را به نفت کم کنیم به خصوص در شرایط کنونی که فروش نفت و انتقال دلارهای حاصل از آن به کشور، محدود شده است."
۱۳۹۳ آذر ۲۸, جمعه
احتمال چرخش در پرونده هسته ای
در سمیناری در تهران صادق زیباکلام به درستی گفته که پرونده هسته ای به مراتب بیش از جنگ 8 ساله به کشور ضرر زده است. مشابه این نظرات را دکتر باوند و شیرزاد اظهار داشته اند.
در همین خصوص صدای امریکا مصاحبه ای (از دقیقه 2:20 به بعد) با من داشت که در آن گفتم این زمینه سازی برای تصمیمی شبیه پذیرش قطعنامه 598 است. ....علیزاده
۱۳۹۳ آذر ۲۴, دوشنبه
جمهوری اسلامی، اسرائیل را به رسمیت شناخته است
اگر جمهوری اسلامی کشوری به نام اسرائیل را مجعول دانسته و هویت وجودی آن را حتی در مرزهای پیش از ۱۹۶۷انکار می کند، چگونه می تواند علیه کشوری که "موجودیت" ندارد اقامه دعوای حقوقی کند؟
۱۳۹۳ آذر ۱۶, یکشنبه
انفجار اقامتگاه سفیر ایران در یمن؛ هزینه حمایت از شیعیان حوثی
با هدف قرار دادن اقامتگاه سفیر، القاعده نشان داد که نه تنها شخص سفیر بلکه خانواده او را نیز هدف عملیات خود قرار داده است. در تاریخ سی و پنج ساله جمهوری اسلامی گرچه تاکنون چندین بار سفارتخانه های ایران هدف اقدامات تروریستی قرار گرفته بود، اما هدف گرفتن منزل سفیر برای نخستین بار بود که رخ داده است.
۱۳۹۳ آذر ۱۰, دوشنبه
سکوت تهران در برابر تبرئه مبارک
اگر سکان سیاست
خارجی ایران در دست خامنه ای است، او باید به عنوان رهبر مسلمانان جهان! در برابر
سرکوب بیداری اسلامی که خشنودی اسرائیل و آل خلیفه را در پی داشته، سکوت نکند و
اگر سکان سیاست خارجی در دست حسن روحانی است او باید اتهام جاسوسی مرسی برای ایران
را تکذیب کند.
حال اگر پاسخ به
تمامی این پرسش ها این باشد که جمهوری اسلامی مانند هر نظامی سیاسی دیگر رفتاری
عملگرایانه در برابر رویدادها اتخاذ کرده، معنای تلویحی این سخن آن است که جمهوری
اسلامی از ماهیت ایدئولوژیک خود (هویت اسلامی) تهی شده است که حاضر به سکوت در
برابر سرکوب بیداری اسلامی و خشنودی اسرائیل و بحرین شده است.
اشتراک در:
پستها (Atom)