جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۴ مرداد ۴, یکشنبه

یک نظام و دو سیاست خارجه

مواضع خامنه ای در نماز عید فطر هم متناقض و هم مخرب و هم نماد حاکمیت دوگانه در جمهوری اسلامی است.
مخالفت او با بحرین در حالی که او از بشار اسد حمایت می کند، نماد تناقض گویی اوست.
در عین حال مخالفت او با دولت های بحرین و یمن و فلسطین بیش از همه مخرب دستاورد هسته ای است که در وین به دست آمده است.
افزون بر اینکه دمیدن او بر مخالفت با کشورهای یاد شده عملا در تضاد با سیاست خارجی تعامل سازنده دولت یازدهم است. با چنین موضعگیری هایی، خامنه ای آشکارا و به دست خود، حاکمیت دوگانه در جمهوری اسلامی را در برابر دیدگان جهانیان به ترسیم می کشد؛حاکمیتی دو گانه ای که در آن سیاست خارجی مورد تایید رهبر به دنبال تقابل با جهان است و سیاست خارجی دولت به دنبال تعامل با جهان.
Image result for ‫خامنه ای و بحرین‬‎ 



۱۳۹۴ تیر ۳۱, چهارشنبه

پیش شرطی که خامنه ای در مذاکرات هسته ای پیش بینی کرده بود

تنها در عرض یک هفته پس از توافق وین، موضوع ضرورت به رسمیت شناختن اسرائیل توسط جمهوری اسلامی، محدود کردن و نظارت بر توان موشکی ایران و نقض حقوق بشر در ایران هر یک به گونه ای به ایران گوشزد شده است. این هر سه، مواردی بودند که رهبر جمهوری اسلامی به وضوح نگرانی و بدبینی خود را از طرح شان علیه ایران پیش بینی کرده و گفته بود که پرونده هسته ای بهانه است تا امریکا و متحدانش دیگر پرونده را به ‌تدریج پیش بکشند.
حال در این اندک زمانِ پس از توافق وین، این پرونده ها یک به یک در حال گشوده شدن هستند. اگر راه چاره خامنه ای در بحران هسته ای نرمش قهرمانانه بود، راه حل او برای دیگر پرونده های مزمن به ویژه نقض حقوق بشر چیست؟
Image result for ‫اسرائیل و ایران‬‎



۱۳۹۴ تیر ۲۹, دوشنبه

قطعنامه تایید توافق اتمی ایران در شورای امنیت - برنامه افق 20 جولای 2015

میهمان برنامه افق در صدای امریکا بودم به همراه آقایان منصور فرهنگ و فرخ نگهدار. امروز شورای امنیت قطعنامه های تحریمی پیشین خود علیه ایران را لغو کرد به شرط اینکه ایران تعهداتش در وین را به اجرا گذارد.... البته شورا هنوز تحریم هایی را بر سلاح های متعارف ایران برای 5 سال و موشک های بالستیکی برای 8 سال را نگه داشته است. نقطه محوری که تلاش داشتم تبین کنم اینکه "تغییر رفتار" در جمهوری اسلامی مشاهده می شود و مبارک تحولی است این.

۱۳۹۴ تیر ۲۸, یکشنبه

حصول توافق هسته ای عبارت است از اعتراف به نقش تاثیرگذار امریکا. با قبول این توافق، جمهوری اسلامی از همه آرمان هایِ به اصطلاح استکبارستیزی خود دست برداشته که هیچ؛ گشایش اقتصادی خود را مدیون رفع تحریم ها به دست امریکاست اگر چه در این میان توانسته است تضمین امنیتی دریافت کرده باشد.
اما، جالب اینجاست که اگر قبول داشته باشیم فرمان نرمش در برابر امریکا آغاز تغییر رفتار رژیم جمهوری اسلامی است، خامنه ای خود تغییر رفتار را برابر با تغییر رژیم می داند.
Image result for 5+1 iran


۱۳۹۴ تیر ۲۱, یکشنبه

احتمال ورود ترکیه در خاک سوریه

از نظر ترکیه ژئوپولتیک منطقه به گونه ای علیه امنیت این کشور رقم خورده که اینک آنکارا در همسایگی اش، خود را با دو عامل تهدیدزا رو به رو می بیند. داعش و کردهای سوریه هریک به موازات دیگری خطری برای آنکارا تلقی می شوند. داعش در آرمانشهر خود به دنبال احیای خلافت گسترده اسلامی از جمله در قلمرو ترکیه (میراث به جا مانده از خلافت عثمانی) است همچنان که کردهای  نیز به دنبال برپایی دولت مستقل خود هستند که از قضا پیروزی های آنان علیه مواضع داعش و سرزمین هایی که تاکنون در سوریه در دست دارند، نشان از عزم جزم کردها دارد.
Image result for ‫سوریه ترکیه‬‎



۱۳۹۴ تیر ۱۸, پنجشنبه

کارنامه مدیریت توافق هسته ای در ایران

امروز در افق میهمان بودم. بحث داغی در گرفت بین من (حسین علیزاده) و آقای علی علیزاده که ظاهرا اشتراک ما فقط نام مان است وگرنه از زمین تا آسمان اختلاف دیدگاه داشتیم. به رغم اختلاف مان ، من شخصیت او را می پسندم. ترسی از بیان اندیشه هایش ندارد. اما زبانش تا حد زیادی فلسفی است تا جایی که برای من که لیسانس فلسفه خوانده ام نیز گاه نامفهوم است. نمی دانم چرا اظهارات مرا "کودکانه" دانست. آنچه مرا ناراحت کرد این تعبیر او نبود بلکه این بود که دوست نداشتم جوانی چنین نوآور، از مجری برنامه تذکر دریافت کند. به هر روی، رشد همه ما در تضارب آراست و تشخیص درستی و نادرستی اظهارات ما دو با بیننده. لطفا نظراتتان را برایم ارسال کنید.....حسین علیزاده

نکات و پرسش هایی پیرامون سفر جنجالی حمید رسایی به فنلاند

قای رسایی خود می داند اگر بتواند با شفافیت به این پرسش ها پاسخ دهد، تمامی شائبه ها درباره سفرش را پاسخ داده چرا که "آن را که حساب پاک است...از محاسبه چه باک است".
بدیهی است اگر وی نخواهد یا نتواند با شفافیت به این دست پرسش ها پاسخ دهد، باید حق دهد که سایه سنگین رسانه های تیزبین نه فقط در این سفر بلکه در همه سفرها و اقداماتش حتی در حد "طنز و هجو تلخ" او را آماج  حملات قرار دهد همچنان که درباره سفرش به برزیل برای بررسی فساد! در فوتبال او را آماج قرار دادند تا در نهایت به دلایل شخصی! مجبور به انصراف شود. 
Hamid-Rasaei-saham-news


۱۳۹۴ تیر ۱۰, چهارشنبه

بخش دوم مصاحبه با "رو به رو"

بخش دوم مصاحبه من با "رو به رو" که گروهی از خبرنگاران جوان هستند را در اینجا ببینید. بخش نخست همین مصاحبه را در همین وبلاگ یا در صفحه فیسبوک شان می توانید بیابید.....علیزاده