در این وبلاگ تلاش دارم تا تحلیل و نقطه نظرات خود را پیرامون تحولات ایران، منطقه و بعضاً جهان برای علاقه مندان ارائه کنم. ویژگی این وبلاگ نگاهی متفاوت است در جهت ارزیابی سیاست خارجه جمهوری اسلامی که طی مقالات یا مصاحبه ها، مورد بحث قرار می دهم. در این راستا تلاش دارم تا این وبلاگ، وبلاگی تخصصی با این هدف و با بهره بردن از 22 سال کار در وزارت خارجه، باشد. در این راه پذیرای نقد ناقدان هستم/ حسین علیزاده
جستجوی این وبلاگ
۱۳۹۴ بهمن ۵, دوشنبه
روابط ایران و عربستان/ افق 25 ژانویه 2016
من به همراه محسن میلانی و محجوب زبیری در برنامه افق 25 ژانویه 2016
۱۳۹۴ بهمن ۴, یکشنبه
تقدیر از سپاه با "ژست آمریکا ستیزی"
تقدیر سرخوشآنه ایت الله خامنه ای از سپاه، یادآور تقدیر سرخوشآنه او از پیروزی 2 بر 1 ایران در بازی فوتبال با امریکا (جام جهانی فرانسه 1998) است که آن را "تصویری زیبا از مجاهدت ملت ایران" دانست و افزود که:"یک بار دیگر حریف قویپنجه و مستکبر طعم تلخ شکست را از دست شما چشید. خرسند باشید که ملت ایران را خرسند کردید."
تقدیر آیت الله خامنه ای از سپاه جز برای این نبود که با "ژست امریکا ستیزی" بر این همه عقب نشینی های خود در برابر امریکا در پروژه هسته ای سرپوش نهد.
۱۳۹۴ بهمن ۳, شنبه
۱۳۹۴ دی ۲۴, پنجشنبه
۱۳۹۴ دی ۲۳, چهارشنبه
دوستی و دشمنی سودان با ایران
عمر البشیر که با دستان خود ناگزیر شد تجزیه سودان را امضا کند، بهتر از هر کسی می داند که در اثر کسری بودجه عمومی کشور، موج بعدی اعتراضات می تواند حکومت نظامی او را بر باد دهد.
در حالی که ایران خود در محاق تحریم های کمر شکن ( تحریم هایی که آیت الله خامنه ای منکر تاثیرگذاری آن بود) فرو می رفت، عملا خارطوم هم خود را هم شریک دیرینه اش (جمهوری اسلامی) را محروم از درآمد نفتی می دید. چنین شد که بشیر چشم به کمک کشوری داشته باشد که چند سال پیشتر اجازه عبور هواپیمایش را به تهران نداده بود.
خیابان «شیخ نمر»؛ درسی که از «خالد اسلامبولی» آموخته نشد
کافی است تصور کنیم که اگر یک کشور خارجی با شخصیت ها و احزاب منحل شده در جمهوری اسلامی تماس حاصل کند، واکنش تهران چه خواهد بود؟ حال فرض را بر این بگذاریم که مثلا کشوری مثل مصر خیابانی را به نام یکی از شخصیت های اپوزسیون نظام ایران نامگذاری کند. پر واضح است که جمهوری اسلامی نخواهد پذیرفت آن کشور، فلان فرد اپوزسیون جمهوری اسلامی را شهید قلمداد کند و در عین حال مدعی روابط عادی با تهران باشد.
این دقیقا نقطه کوری است که روابط تهران- قاهره را برای نزدیک به چهار دهه منجمد کرده و می تواند روابط تهران- ریاض را نیز تنها برای یک نام منجمد کند. عادل جبیر وزیرخارجه عربستان گفته که از نظر دولت او فرقی میان تروریستی به نام باقر النمر و تروریست دیگری به نام اسامه بن لادن نیست.
۱۳۹۴ دی ۲۲, سهشنبه
دیدگاه ها: ریشه ها و پیامدهای تیرگی روابط ایران و عرب
به همراه آقای رضا قاسمی و خانم شیرین هانتر میهمان برنامه دیدکاه ها در رادیو فردا بودم......متاسفم بگم من می بینم عربستان در حال تبدیل شدن به یک قدرت عمده در خاورمیانه می شود. دلایل این مدعا در این مصاحبه بحث کرده ام
http://www.radiofarda.com/content/b11-viewpoints-clash-between-iran-and-the-arabs-causes-and-consequences/27479720.html
اشتراک در:
پستها (Atom)