جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۷ دی ۱۰, دوشنبه

ترمیم روابط کشورهای عرب با سوریه به شرط دوری جستن از ایران

اینک نه تنها «برادران عرب» شتابان به دنبال ترمیم روابط با «برادر مطرود» هستند بلکه ترامپ به نشانی آنکه به دنبال حذف بشار اسد از قدرت نیست، در صدد است نیروهای نظامی‌اش را در عرض ۲ ماه از سوریه خارج کند و از آن مهم‌تر به نقل از عربستان گفته که این کشور هزینه بازسازی سوریه را متقبل خواهد شد.

سفارت امارات متحده عربی در دمشق 


۱۳۹۷ دی ۷, جمعه

تحولات غیرمترقبه در منطقه؛ سوریه و یمن به کدام سو می‌روند؟

تنها اگر دو ماه گذشته را مد نظر قرار دهیم، رویدادهایی را می‌توان مثال آورد که در فضای پرتنش و بلوک‌بندی‌های منطقه کمتر کسی انتظار آن‌ها را داشت. آنچه مزید شگفتی است اینکه این تحولات در فواصل کوتاه، یکی پس از دیگری صورت می‌گیرد. وجه مشترک این تحولات «سوریه و یمن» است. با رصد کردن این رویدادها می‌توان گمان داشت جنگ داخلی هفت ساله سوریه و چهار ساله یمن مسیر جدیدی را می‌پیماید. چه رویدادهایی تاکنون رقم خورده؟ و سوریه و یمن به کدام سو می‌روند؟

دیدار اخیر بشار اسد و عمر البشیر در دمشق

۱۳۹۷ دی ۳, دوشنبه

دیدار نتانیاهو از عمان، عقب نشینی ظریف از «محو اسرائیل»؛ آیا ارتباطی می‌توان یافت؟

اگر جمهوری اسلامی گام نخست یعنی شناسایی اسرائیل را –هرچند بی سر و صدا- برداشته، چرا باید هزینه شعار محو کردن اسرائیل را تحمل کند؟ گام دوم پس از شناسایی اسرائیل، توجیه شعار محو کردن اسرائیل است. در این مسیر، چنین تدبیر اندیشده شده که شعار «محو کردن» اسرائیل به شعار «محو شدن» اسرائيل تقلیل داده شود. 

Image result for ‫محو اسرائیل‬‎



اخراج چندباره دیپلمات‌های جمهوری اسلامی و چرایی آن

. اخراج حتی یک دیپلمات دو‌ن‌پایه کشوری توسط دولت میزبان، در عرف روابط بین الملل رفتاری دال بر تنش در روابط دوجانبه است. حال تصور کنید که در عرض کمتر از شش ماه قطاری از اخراج  و حتی دستگیری دیپلمات‌های جمهوری اسلامی به راه افتاده است.



۱۳۹۷ آذر ۲۷, سه‌شنبه

ظریف در کنگره حزب «ندای ایرانیان»؛ دورخیز برای انتخابات 1400؟

بر اساس محاسبات صادق خرازی و امثال او، در مقابله با تخلفات جناح مقابل برای احراز ریاست جمهوری –که سرانجام از دید رهبر و نهادهای نظارتی به اغماض سپری خواهد شد-، ظریف می تواند نامزدی «فوق سنگین» باشد؛ نامزدی که در میان اقشاری از مردم به خاطر برجام محبوب است و از ارتباطات شخصی با افراد، شخصیت‌ها و رسانه‌های غربی حتی در امریکا برخوردار است که صعود او را در قدرت «نشانه خردگرایی» در نظام استبدادی ایران ارزیابی می‌کنند.



دیدار غیرمترقبه عمرالبشیر از دمشق: نشانه تغییر معادلات منطقه؟

آنان که به قطب‌بندی‌ها منطقه اشراف دارند، به خوبی می دانند که نباید از کنار این رویداد به سادگی گذشت. باید کنجکاو بود و دید پیام و پیامد این دیدار چیست؟ فاصله گرفتن خارطوم از ریاض؟ یا میانجیگری برای تلطیف روابط ریاض-دمشق؟


۱۳۹۷ آذر ۲۳, جمعه

دختر خیابان انقلاب در سنای کانادا

از نگاه حاکمیت جمهوری اسلامی چنین انگاشته می شد که می‌توان با برچیدن زنان معترض به حجاب اجباری این روند اعتراض را خاموش کرد. اصولا در بسیاری از موارد رویه جمهوری اسلامی پاک کردن صورت مساله است،‌ نه حل آن.
 


۱۳۹۷ آذر ۲۱, چهارشنبه

مذاکرات صلح یمن؛ نقطه تلاقی ایران و عربستان؟

اگر جنک داخلی یمن را جنگ نیابتی ایران عربستان بدانیم -که قطعا چنین است- مذاکرات صلح یمن را نیز می‌توان مذاکرات نیابتی ایران و عربستان دانست.
 


فراخواندن ظریف و خامنه ای به پاسخگویی؛ نمونه‌ای از تناقض

، آیت الله خامنه‌ای اینک برای بیش از سه دهه زعامت کشور را در دست دارد. اختیارات او مانند یک وزیر محدود به یک وزارتخانه نیست. اختیارات او حتی از رییس جمهوری که میلیون ها رأی به خود اختصاص داده بیشتر است. او ولی فقیه مطلق است. اختیارات او -بنا به تفسیری که برخی دارند- از حوزه اختیارات مندرج در قانون اساسی برای رهبر نیز فراتر است. با این توصیف، میزان پاسخگویی او در برابر افعال و اقوالش چگونه بوده است؟ آیا برای بیش از سه دهه او حتی به اندازه سه دقیقه در برابر یک رسانه –حتی رسانه داخلی- پاسخگو بوده است؟