جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۵ بهمن ۶, چهارشنبه

اجلاس آستانه؛ بیانیه ای بی پشتوانه اما گامی به جلو

نقس قبول دعوت آستانه برای مذاکره جهت برقراری آتش بسی پایدار گواهی است که هم دولت و هم مخالفان مسلح که در آستانه حاضر بودند، به این باور رسیده اند که نمی توان طرف مقابل را حذف کرد. ادامه این وضعیت نیز یعنی جنگ فرسایشی و ویرانی بیشتر سوریه که اگر امروز با مذاکره به جایی نرسد باید چند سال دیگر از همین نقطه آغاز کنند.استفان دیمیستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در آستانه

۱۳۹۵ دی ۳۰, پنجشنبه

فوت رفسنجانی نشانی از هرم کهنسالی خبرگان

در فرض نادیده گرفتن حسن روحانی برای رهبری آینده، غفلت از کادرسازی در نوک هرم قدرت تا آنجا بود که رأس حاکمیت جمهوری اسلامی در اقدامی ناشی از تنگ نظری سیاسی، نامزدی فردی همچون حسن خمینی (۴۴ ساله) را در آخرین انتخابات مجلس خبرگان، به رغم جایگاه خانوادگی و تحصیلات عالیه حوزوی او،  رد صلاحیت کرد. رد صلاحیت حسن خمینی (و امثال او) نه تنها خسارت حیثیتی برای حاکمیت جمهوری اسلامی به همراه داشت بلکه نشان غفلت نسبت به کادرسازی در نوک هرم قدرت داشت.


۱۳۹۵ دی ۲۲, چهارشنبه

هاشمی رفسنجانی از منظر سیاست خارجی

سخن درباره سیاستمدار فوق سنگین وزن جمهوری از جمله در عرصه سیاست خارجی بسیار است ولی در هر قضاوت و داوری در حق او یک ملاک را نباید نادیده گرفت و آن اینک پیروزی و شکست را در عرصه سیاست "معطوف به نتیجه" ارزیابی می کنند و نه "معطوف به نیت" سیاستمدار.
Image result for ‫مرگ هاشمی رفسنجانی+ مرگ‬‎


۱۳۹۵ دی ۱۹, یکشنبه

نقش ایران در مذاکرات آتش بس سوریه: در متن یا در حاشیه؟

از تصریح نام ترکیه در قطعنامه شورای امنیت گرفته تا مواضع این کشور مبنی بر برکناری اسد و خروج حزب الله از سوریه جز این مستفاد نمی شود که اگر آتش بسی با این مضامین شکل بگیرد، سر جمهوری اسلامی بی کلاه مانده است.
Image result for ‫ایران ترکیه روسیه‬‎


بازپس گیری حلب تضمین بقای اسد نیست

مساله مسکو (برخلاف موضع تهران) شخص بشار اسد نیست. مساله مسکو حضور دائم در دریای مدیترانه بود که این مهم را با ایجاد پایگاه دائم در بندر طرطوس به دست آورده است. مصالحه مسکو بر روی سرنوشت بشار اسد دشوارتر از مصالحه مسکو بر روی سرنوشت صدام حسین و اسلوبودان میلوشویچ (صربستان) نیست. گو اینکه بشار اسد توانسته حلب را آزاد کند ولی دشوار بتوان این پیروزی را تضمین بقای بشار اسد در قدرت دانست.
halabasad-negaam


۱۳۹۵ دی ۱۴, سه‌شنبه

روسیه روابط خود با ایران را «راهبردی» نمی‌داند

تلقی مقامات جمهوری اسلامی از اینکه به سطحی از همکاری راهبردی با روسیه دست یافته اند ریشه در واقعیت ندارد. نه تنها هیچ یک از مقامات روسی به چنین چیزی اذعان ندارند بلکه سند دکترین راهبردی سیاست خارجی روسیه نیز بر چنین چیزی گواهی نمی دهد. در مقابل شواهدی متعددی در دست است که روسیه به جمهوری اسلامی به عنوان برگه ای در بازی قمار با غرب می نگرد. از جمله این شواهد تاخیر در راه اندازی نیروگاه بوشهر، تعلل چند ساله در واگذاری سامانه موشک اس 300 و از همه بدتر رأی موافق به تک تک قطعنامه های تحریمی شورای امنیت علیه ایران است که روسیه امضای خود را زیر آن ها گذاشته بود. مستنبط از چنین رفتاری هرگز چنین نیست که تهران و مسکو واجد مناسبات راهبردی با یکدیگرند.
Image result for ‫پوتین و خامنه ای‬‎