جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۳ اردیبهشت ۹, سه‌شنبه

وزیر خارجه اتریش در تهران؛ پیام‌ها و نکته‌ها

دیدار اشتون با نرگس محمدی و مادر ستار محمدی در محل سفارت اتریش در تهران، حملات شدید جناح تندرو نظام را تا آنجا به همراه داشت که علی لاریجانی دیدار اشتون با نامبردگان را دیدار "دزدانه" توصیف کرد و وزارت خارجه در زیر فشار شدید این انتقادات، به سفارت اتریش به خاطر رفتار خارج از عرف دیپلماتیک! تذکر رسمی داد.
جالب اینکه در طول  دیدارهای کورتز با مقامات ایرانی (ظریف، لاریجانی، هاشمی و روحانی) هیچ یک از این مقامات حتی علی لاریجانی اندک اشاره اعتراض آمیزی به رفتار خلاف عرف سفارت اتریش (آنگونه که ادعا می شد) نکردند تا دلیلی باشد بر اینکه آن همه جار و جنجال، بیهوده و بی جا بود و تذکر به سفارت اتریش اولا فاقد وجاهت دیپلماتیک و ثانیاً فرمالیته بود.
Zarif kurz


۱۳۹۳ اردیبهشت ۷, یکشنبه

جزمگرای وزارت خارجه نیازمند عواطف مادر ابوطالبی

در فاصله فقط یک روز از امضای مصوبه کنگره (در رد ویزای ابوطالبی) توسط رییس جمهور امریکا در۲۹ فروردین، سردار پاسدار محمد باقرزاده در۳۰ فروردین طی توصیه ای به وزارت خارجه خواستار تعیین جانشین برای ابوطالبی جهت تصدی پست سفارت ایران در نزد سازمان ملل شد.

۱۳۹۳ اردیبهشت ۵, جمعه

جهادگران اروپایی در سوریه؛ نگرانی‌ها و تدابیر دولت‌ها

25.4.2014
بنا به اعلام بی بی سی عربی، شدت نگرانی پلیس بریتانیا از سفر اتباع این کشور تا بدانجاست که پلیس مبارزه با تروریسم بریتانیا با کمک نهادهای مدنی، کمپینی را تحت عنوان "کمپین ملی مشارکت زنان" راه اندازی کرده است. هدف این کمپین، کمک گرفتن از زنان مسلمان است تا همسران و فرزندانشان را از سفر به سوریه برای جنگیدن منع کنند.
این ابتکار پلیس بریتانیا پس از آن انجام می شود که دستگاه های امنیتی این کشور فقط  در سال جاری 40  نفر را که قصد سفر به سوریه داشتند، دستگیر کرده اند. پلیس بریتانیا معتقد است که دست کم 400  تبعه این کشور از زمان آغاز جنگ در سوریه به این کشور رفته و حداقل 20 نفر از آنان جان باخته اند. یکی از جانباختگان، پدر سه فرزند بود. وی اولین تبعه بریتانیایی در سوریه بود که با انجام عملیات انتحاری جان خود را از دست داد.
 Syria salifists


۱۳۹۳ فروردین ۳۱, یکشنبه

ایران و ارتش آزاد مصر

فقط در سال جاری میلادی، وزارت خارجه مصر دو بار (در روزهای ۶ ژانویه و ۱۵ آوریل) مجتبی امانی رییس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره را احضار کرده است. 
نشریه "وورد تربیون" در گزارشی به نقل از منابع جهادی گفته که منابع مالی ارتش آزاد مصر توسط سه کشور قطر، ترکیه و ایران تأمین می شود.


۱۳۹۳ فروردین ۲۸, پنجشنبه

احضار کاردار ایران در قاهره به وزارت خارجه مصر

در حالی که مجتبی امانی در مصاحبه با نشریه "بوابة القاهره" دیدار اخیر خود با خالد عمران، معاون وزیر خارجه مصر را دیدار دوستانه (و نه احضار) توصیف کرده، خبرگزاری مصری الشرق الاوسط به نقل از بدر عبدالعاطی، سخنگو رسمی وزارت خارجه مصر، این دیدار را به منظور "ابلاغ تذکرات لازم برای رعایت شئونات دیپلماتیک توسط دفتر حفاظت منافع ایران" دانسته است.
السفير مجتبي أماني

۱۳۹۳ فروردین ۲۷, چهارشنبه

۱۳۹۳ فروردین ۲۵, دوشنبه

ملاحظاتی پیرامون رد ویزای ابوطالبی

 در اواخر دولت خاتمی دولت کانادا به دلیل دست داشتن "احمد عزیزی" در اشغال سفارت امریکا، از صدور روادید برای نامبرده به عنوان سفیر معرفی شده به اوتاوا خودداری کرده بود.
وقتی سابقه رد ویزای احمد عزیزی توسط دولت کانادا در حافظه مقامات وزارت خارجه وجود دارد، معرفی ابوطالبی به عنوان سفیر در خاک امریکا، بی تردید اقدامی ناشیانه و ناپخته بود. چنین اقدام ناشیانه ای لا اقل از محمدجواد ظریف که امریکا را خوب می شناسد و خود به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل خدمت کرده، بعید بود. این معرفی نشان از آن دارد که دستگاه های نظارتی و تصمیم گیری سیاست خارجی ایران ضعیف عمل می کند.
Hamid-Aboutalebi


۱۳۹۳ فروردین ۲۳, شنبه

رد ویزای ابوطالبی: اقدامی ایذائی یا حقوقی؟

بدین شرح، ماموریت ابوطالبی را آغاز نشده باید خاتمه یافته تلقی کرد در حالی که به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ابزار موثری در اعمال فشار بر امریکا برای تغییر تصمیم اتخاذ شده، در دست داشته باشد.
Hamid-Aboutalebi


۱۳۹۳ فروردین ۱۹, سه‌شنبه

ظریف و دیپلماسی “شام کاری” با اشتون

پس از تنش های اخیر بین جمهوری اسلامی و اتحادیه اروپا بر سرپرونده حقوق بشر، منابع داخلی گفتند ظریف یک بار شام کاری با اشتون را به نشانه اعتراض لغو کرده است.اما در مورد دیگر و در شرایطی بدتر، ظریف  شام کاری با اشتون را لغو نکرد.
با این حساب، این پرسش بجاست که ظریف کی با اشتون شام کاری می خورد و کی به نشانی قهر شام کاری را لغو می کند؟ این تعارض رفتاری را چگونه می توان تفسیر کرد؟
 Zarif Ashton


۱۳۹۳ فروردین ۱۸, دوشنبه

راستی آزمایی در پرونده حقوق بشر


تردیدی نیست که جمهوری اسلامی می تواند به روال سال های گذشته مانع سفر احمد شهید یا استاوروس لامبرینیدیس به تهران شود. تهران همچنین می تواند معترض به دیدار گرونبرگ و اشتون با فعالان مدنی باشد و در این زمینه همچون گذشته، تضییقات زیادی اعمال کند تا نرمش هسته ای به بیش از مذاکرات هسته ای مثلا حقوق بشر منتهی نشود ولی تالی فاسد این پرده پوشی این است که هرگز و هرگز نمی تواند اطمینان غرب را در پرونده هسته ای جلب کند مادام که آشکارا قوانین داخلی خود را زیر پا می گذارد
.
بر همین مصداق، رژیمی که در نقض قوانین داخلی خود و نقض حقوق شهروندانش کمال پنهانکاری را دارد، هرگز نمی تواند خیال غرب را از عدم انحراف در برنامه هسته ای اش را آسوده کند.




۱۳۹۳ فروردین ۱۶, شنبه

تصویب قانون مبارزه با تروریسم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری مصر

در حالی که کمتر از دو ماه به انتخابات ریاست جمهوری مصر در اواخر ماه می باقی مانده و نگرانی های امنیتی در خصوص برگزاری آن وجود دارد، دولت موقت مصر در تازه ترین اقدام خود در مورخ 3 آوریل 2014 قانون "مبارزه با تروریسم" را از تصویب گذراند. در انتخابات آتی فیلدمارشال السیسی (عامل اصلی برکناری محمد مرسی از قدرت) نامزد اصلی است.
Muslimbrothers


۱۳۹۳ فروردین ۱۲, سه‌شنبه

«سکوت پرسش‌برانگیز» وزارت خارجه ایران در قضیه ابوطالبی

مصاحبه من با رادیو فردا در خصوص ندادن ویزا به سفیر جدید ایران نزد سازمان ملل

به گزارش خبرگزاری رویترز، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، حمید ابوطالبی را به عنوان نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد برگزیده است. او جانشین محمد خزاغی خواهد شد که هم اینک در تهران به سر می‌برد.
http://www.radiofarda.com/content/f2-iran-foreign-ministry-abutalebi-un-us-reaction/25316669.html

سایه اشغال سفارت آمریکا بر سر دولت روحانی

اما، در صورت صحت خبر مذکور دست و پای دولت اوباما برای صدور روادید برای یکی از اشغال کنندگان سفارتش بسته خواهد بود. صدور ویزا برای ابوطالبی، دولت اوباما را آماج انتقادات تند مخالفانش قرار خواهد داد و عدم صدور ویزا برای او نیز اولا تعلل در کار نمایندگی ایران ایجاد خواهد کرد و ثانیا دولت روحانی را در تهران آماج انتقاد تند اقتدارگرایانی قرار می دهد که هر ساله اشغال لانه جاسوسی امریکا را جشن می گیرند. این طیف از حاکمیت از اساس مخالف هرگونه مذاکره هسته ای با امریکا بودند چه رسد به عادی سازی روابط با شیطان بزرگی است که "هیچ غلطی نمی تواند بکند".
Zarif Abutalebi