در این وبلاگ تلاش دارم تا تحلیل و نقطه نظرات خود را پیرامون تحولات ایران، منطقه و بعضاً جهان برای علاقه مندان ارائه کنم. ویژگی این وبلاگ نگاهی متفاوت است در جهت ارزیابی سیاست خارجه جمهوری اسلامی که طی مقالات یا مصاحبه ها، مورد بحث قرار می دهم. در این راستا تلاش دارم تا این وبلاگ، وبلاگی تخصصی با این هدف و با بهره بردن از 22 سال کار در وزارت خارجه، باشد. در این راه پذیرای نقد ناقدان هستم/ حسین علیزاده
جستجوی این وبلاگ
۱۳۹۶ تیر ۲۷, سهشنبه
کمپین نرفتن به حج تحقیرآمیز و تدید آمیز
کمپین امتناع از رفتن به حج تحقیرآمیز و تهدیدآمیز
هم میهننان گرامی
این ویدئو به منظور راه اندازی کمپینی است که آن را امتناع از رفتن به حج تحقیر آمیز و تهدید آمیز نام نهاده ایم. مستند این کمپین چیزی نیست جز آنچه از جمهوری اسلامی شنیده ام. همین روایت رسمیِ مورد تایید جمهوری اسلامی مبنای کمپینی است که تحت عنوان "کمپین امتناع از رفتن به حج تحقیرآمیز و تهدیدآمیز" به جریان افتاده است.
گوشه هایی از روایت رسمی جمهوری اسلامی از اقدامات ایذایی عربستان سعودی در منطقه و در ایران به این شرح است:
یکم:عربستان سعودی با راه اندازی یک ائتلاف نظامی مرکب از 10 کشور از فروردین 1394 جنگ گسترده ای را در یمن آغاز کرده که بنا به تایید سازمان ملل هزاران کشته از غیرنظامیان برجا گذاشته، زیربنای اقتصادی این کشور را ویران کرده و خسارت های جبران ناپذیری به آثار باستانی این کشور زده است.
دوم: در یورش مسلحانه ای که گروهک ضدبشری داعش در خرداد امسال در تهران انجام داد و مسئولیت آن را بردوش گرفت، رسانه های رسمی جمهری اسلامی انگشت اتهام را به سوی عربستان سعودی گرفتند. سپاه پاسدران در اطلاعیه رسمی از میزبانی رییس جمهور امریکا توسط پادشاه عربستان و متعاقب آن حمله داعش چنین نتیجه گیری کرد که:
"افکار عمومی مردم جهان بویژه ملت ایران این اقدام تروریستی را یک هفته پس از جلسه مشترک رئیس جمهور آمریکا با سران یکی از دول مرتجع منطقه که پیوسته حامی تروریستهای تکفیری است بسیار معنادار و بر عهده گرفتن مسئولیت آن توسط داعش را بیانگر دست داشتن آنها در این اقدام سبعانه میداند."
افزون بر این، جمهوری اسلامی این حمله داعش را مصداق آن گفته ولیعهد و وزیر دفاع عربستان دانسته که گفته بود "جنگ را به داخل خاک ایران خواهیم کشاند."
سوم: در فروردین 1394 رسانه های جمهوری اسلامی خبری را به طور گسترده پوشش دادند مبنی بر اینکه مسئولان فرودگاهی جده، دو نوجوان 14 و 15 ساله ایرانی را مورد تعرض جنسی قرار داده بودند. معاون وزیر خارجه ایران آن را "شبه تجاوز" توصیف کرده بود. انتشار این خبر در رسانه های رسمی کشور بازتاب های گسترده ای را در افکار عمومی به همراه داشت که چنین حجی چه ارزش رفتن دارد.
چهارم: در مراسم حج همان سال یعنی 1394 در پی حادثه ای که به اعتراف عربستان 769 نفر کشته و به گفته دیگر منابع 2236 کشته برجا گذاشت، تعداد 464 تن از هم میهنانمان مظلومانه و با زبان تنشه در گرمای سوزان عربستان در منا کشته شدند. کافی است بر درد پر رنجی که بر این عزیزان و خانواده های آنان رفت، به قصه پر غصه آنچه در رسانه های رسمی جمهوری اسلامی منتشر شد مراجعه کنیم تا ژرفای سوزشی را که هنوز بر جان آنان سنگینی می کند، به یاد آوریم. آنگاه فراموش نکنیم که دولت میزبان حج نه تنها با پیشنهاد تشکیل "کمیته ای حقیقت یاب" مخالفت کرد بلکه از زبان آوردن یک کلمه ندامت، پوزش و همدردی با قربانیان تا این لحظه خودداری کرده است چه رسد به اینکه حاضر به پرداخت غرامت به جانباختگان باشد. دردناک تر، این که در همان سال برخی از کشورهای منطقه "حسن ضیافت و میهمانداری حج" را به عربستان تبریک گفتند.
این رویداد در کمترین احتمال، حکایت از سوء مدیریت دولت میزبان حج دارد که خود به آن اعتراف ندارد. اما، دیگر سناریو که احتمال آن هرگز هرگز از سوی مقامات جمهوری اسلامی رد نشده، عبارت از این است که این رویداد به طور عمدی و با هدف ربایش چند تن از مقامات مهم از جمله سفیر پیشین ایران در لبنان اتفاق افتاده بود. باز تاکید می کنم چنین سناریوی هرگز از سوی مقامات کشورمان تکذیب نشده است که خود معنا و مفهوم ویژه ای به ذهن متبادر می سازد.
هم میهننان گرامی
اینک یک سال پس از توقف حج در سال 95، سازمان حج ایران اعلام کرده که در صدد اعزام 86500 زائر به حج است. حجت الاسلام قاضی عسکر سرپرست حجاج ایرانی اعلام کرده که : "در حج امسال هیچ مشکلی برای زائران وجود نخواهد داست. حادثه در همه جای دنیا وجود دارد. چه اطمینانی وجود دارد انسان وقتی از منزل خارج می شود دچار حادثه نشود."
سرپرست حجاج ایرانی نگفته چه تضمینی در کار است که حوادث مشابه پیش تکرار نشود؟ او نگفته که چه تضمینی است که به هم میهنان ما تعرضی جنسی نشود؟ او نگفته چه تضمینی است که در اثر سوء مدیریت دولت میزبان حج، خونی از بینی هیچ ایرانی ریخته نشود؟ آیا سازمان حج حاضر است متن توافقی که با عربستان امضا کرده، منتشر کند تا دانسته شود چه تضمین هایی از عربستان گرفته اند؟
حتی اگر چنین تضمین هایی در کار باشد (که شرح آن را نداده) آیا مگر مقامات جمهوری اسلامی عربستان را عامل پشت پرده حمله داعش به تهران ندانسته بودند؟
آیا مگر به اعتراف سازمان ملل، عربستان حمله های کور به مردم بیگناه و حتی آثار باستانی چند هزار ساله یمن نکرده است؟
هممیهننان گرامی،
برنامه امسال اعزام 86500 زائر ایران به حج در حالی تدارک دیده می شود که دو کشور ایران و عربستان در قطع رابطه سیاسی هستند. سفارت ایران در ریاض و کنسولگری ایران در جده تعطیل است. قطع رابطه دیپلماتیک در عرف بین الملل نشان از قهر دو کشور با یکدیگر دارند. اما، تنش بین ایران و عربستان محدود به قطع رابطه سیاسی نیست. تندترین حملات لفظی را اینک بین دو کشور شاهد هستیم. در چنین شرایطی، جمهوری اسلامی قصد اعزام 86500 زائر را دارد در حالی که حتی اگر رویداد تلخی رخ ندهد این پرسش را به ذهن متبادر می سازد که آیا اعزام 86500 زائر کمک به ماشین جنگی عربستان نیست؟ آیا تزریق صدها میلیارد تومان پول به کشور حامی داعش (آن گونه که ایران ادعا کرده) نیست؟
مگر عزت، حکمت و مصلحت نباید سرلوحه رفتارمان باشد؟ کدام عزت، کدام مصلحت و کدام حکمت در اعزام پر تعداد دوباره حجاج ایرانی در کار است؟
گو اینکه حج فریضه ای است بر هر مسلمان مستطیع، اما آیا غیر از این است که اگر بیم جان و ناموس در کار باشد، حج سافط است؟ آیا حجی که عزت مومن در آن شکسته شود، حج خداپسندانه است؟ مگر نه این است که حرمة المومن اعظم من الکعبه؟
هممیهننان ارجمند
"کمپین امتناع از رفتن به حج تحقیرآمیز و تهدیدآمیز" هیچ هدف سیاسی را دنبال نمی کند جز اینکه اگر روایت های یاد شده از جمهوری اسلامی را بپذیرم، باید اذعان داشته باشیم که اعزام امسال همانطور که تنی چند از نمایندگان مجلس اعتراف کرده اند، در شرایط خطرناک صورت می گیرد.
کمپین امتناع از رفتن به حج تحقیرآمیز و تهدیدآمیز با هدف هشدار دادن از شرایط خطرناک حج امسال راه اندازی شده تا مومنان حج گزار را نه فقط از خطورت حج امسال آگاه کند بلکه یادآور آن باشد که چنین حجی مگر غیر از کمک کردن به حامی دولت داعش پرور است؟ یا چنین ادعاهایی از اساس دروغ است یا اگر درست است نباید به حجی رفت که طی آن یا خطر تعرض جنسی در کار است یا خطر جانی و یا کمک مالی به ماشین جنگی کشوری داعش پرور.
این کمپین از همه فرهیختگان، صاحب نظران، روحانیان، هنرمندان و چهره های نامدار تقاضا می کند به حکم وظیفه ملی یا دینی خود به این کمپین پیوسته و با ارسال پیام صوتی، تصویری و نوشتاری این کمپین را یاری رساند. در این مسیر به ویژه از خانواده های جانباختگان حج که داغ عزیزان شان هنوز تازه است، درخواست می شود که با اشتراک گذاشتن رنج جانکاهی که متحمل شده اند، نگذارند بار دیگر عزت، جان و ناموس مان هدف تهدید دوباره قرار گیرد.
به امید اینکه این ندا و این کمپین به فراتر از مرزهای ایران و به دیگر کشورها نیز انتقال یابد، هر مومن حج گزاری می تواند هزینه حج خود را مصروف کار خیر نماید و آن را از طریق همین کمپین به اطلاع عموم برساند.
از یاد نبریم این سخن نغز و حکمت به جا مانده از گذشتگان را که به ما آموختند:
کعبه یک سنگ نشانه است که ره گم نشود.....حاجی احرام دگر بند ببین یار کجاست.
حسین علیزاده / دیپلمات پیشین
تیرماه 1396
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر